Linda van Staa

foto Linda van Staa

Nieuwersluis 1965

Ruim 18 jaar ben ik werkzaam in de gezondheidszorg, als activiteitenbegeleidster. In dit vak spreek ik het gezonde in de mensen aan. Door middel van activiteiten nodig ik hen uit hun eigenheid te tonen. Hiermee hoop ik te bereiken dat zij momenten van welbevinden ervaren. Langzaam is de wens, om mijn creativiteit ook op een andere manier aan te spreken en in te zetten, gaan stromen. Door het volgen van de Opleiding Organische Vormgeving bij ‘Aardewerkplaats Amiel’ in Voorstonden, heeft mijn kunstenaarschap een bedding gekregen.
In deze tijd heb ik ook mogen ervaren wat een oprecht samenwerkingsverband aan meerwaarde in zich meedraagt. Heel gelukkig was ik dan ook met het ontstaan van het Kweekkunst collectief in 2006. Een waarachtig collectief in ‘Voorstonden’ gezaaid, in ‘Hazerswoude’ ontkiemd, en met een gezonde groeikracht door onze samenwerking. Bij het afronden van de opleiding heb ik de wens geuit om mijn ontwikkeling als mens en als Organisch Vormgever te willen blijven ontplooien. Daarnaast sprak ik de hoop uit dat wij ook binnen het collectief zouden blijven zoeken naar verdere verdieping en het gezamenlijk creëren van nieuwe kansen.
En dat doen we....

Persoonlijk maak ik ook werk in opdracht, en ik speel, ontdek, leer en ontwikkel door tot nieuw vrij werk. 

Door de sterke verbondenheid die ik ervaar met de kosmos, de aarde en de mens en samenleving in het bijzonder, is de wens ontstaan toegankelijke beelden te maken waarmee ik op een aanvullende wijze wil communiceren met de medemens. Voor mij is het een uitdaging om mensen te prikkelen en hen mee te laten voelen wat er in en achter het beeld leeft.

Het zoeken naar verdieping binnen het vormgeven geeft mijn beelden meer zeggingskracht en verrijkt mijn leven, en ik hoop uiteindelijk ‘vooral’ het leven van anderen.

Werken zien van Linda van Staa klik hier.

Meer informatie:
E-mail: lindavanstaa@gmail.com